Εκμάθηση Κιθάρας

Μέσω της εκμάθησης κιθάρας και μιας παγκόσμιας γλώσσας όπως η μουσική (θεωρία) η έμφυτη ανάγκη του ανθρώπου να εκφράζεται ικανοποιείται με τον καλύτερο τρόπο. Παράλληλα η δημιουργική απασχόληση, η πειθαρχεία της εξάσκησης, η επίτευξη προσωπικών στόχων, η καλλιέργεια της προσπάθειας και της επιμονής και η ανταμοιβή ενός επιτυχημένου αποτελέσματος είναι μόνο μερικά από τα οφέλη που αποκομίζει κανείς από το ταξίδι της μουσικής του εμπειρίας.

Η διδακτική της μουσικής είναι μια πολύπλευρη και δημιουργική διαδικασία που επηρεάζεται από πολλά επιμέρους θέματα. Το σημαντικότερο στη διδασκαλία της μουσικής είναι ο δάσκαλος να βοηθήσει ώστε ο μαθητής να καλλιεργήσει και να αναπτύξει μια προσωπική σχέση με τη μουσική, να βρει τα δικά του μουσικά μονοπάτια, μέσα από μια μουσική εκπαίδευση που θα του παρέχει σημαίνουσες και αυθεντικές μουσικές εμπειρίες ως αποτέλεσμα να νιώσει ότι είναι ελεύθερος να έχει το δικό του μουσικό χαρακτήρα.

Στο μάθημα κιθάρας δεν μας ενδιαφέρει μόνο η ύλη του γνωστικού αντικειμένου, αλλά κυρίως η γενικότερη ευαισθητοποίηση και καλλιέργεια του μαθητή γύρω από τη μουσική. Σκοπός είναι να βιώσει ο μαθητής τη μουσική πολύπλευρα και με όλους τους δυνατούς τρόπους, να παίξει, να εκφραστεί, να διασκεδάσει και να ανακαλύψει τη δύναμη της τέχνης στη ζωή του και στις άπειρες δυνατότητες που του προσφέρει. Απώτερος στόχος της μουσικής αγωγής είναι να βοηθήσουμε το μαθητή να δομήσει την προσωπική του σχέση με τη μουσική.